Боянски водопад-Витоша

Боянският водопад се намира край град София на оклоло 5 км от центъра на кв Боянка .Той е най-големият водопад на територията на планина Витоша.Водният пад е с височина около 20 м.В ясни пролетни дни Боянският водопад може да бъде видят от центъра на София.По време на топене на снеговете във високите части на Витоша той е най-пълноводен.

Тихомир Младенов(снимки:Тихомир Младенов)

До водопада поможе да се стигне по три основни пътеки .Най-лесен е достъпът от към Копитото.В зависимост от темпото,разходката сред живописната природа трае около час-час и половина,като по-голяма част от пътеката е равна .По-труден е само последния участък,който води към водопада-нервен,каменист терен който се спуска стръмно към водопада отгоре.

Тихомир Младенов(Тихомир Младенов)

Другите две пътеки започват от края на кв. Бояна по обозначени табели пътеки,започващи от последните постройки на месността на Боянската Църква.Първата се изкачва стръмно по течението на Боянската река и е с бяло-зелена маркировка,докато втората е по-бавна ,но постепенно набира височина,минавайки в близост до Боянското езеро.

Be the first to like.

This entry was posted in Десерти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

CommentLuv badge