КРЕМ КАРАМЕЛ-Интернационална кухня

 

ПРОДУКТИ:

 

  • 1 л. прясно мляко
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 8 яйца
  • 2 ванилии

ПРИГОТВЯНЕ:
1-ви вариант – Яйцата се разбиват заедно с 1 ч.ч. захар до пълното разтапяне на захарта. След това се добавя се млякотос разтворените в него ванилии и добре се смесва със яйчната смес.
2-ри вариант. Млякото, заедно с 1 ч.ч. захар се слага на котлона и се загрява до пълното разтваряне на захарта. Оставя се да поизстине. Добавя се ванилията. Яйцата се разбиват и към тях се добавя леко топлото мляко.
В съда в който ще се пече карамела се слага 1 1/2 ч.ч. захар и се карамелизира. Оставя се да изстине, отгоре се изсипва сместа и се пече на водна баня (съда се постая в по-широк съд с вода ).
След като се извади от фурната се оставя формата да стои във водата още 15 мин. След това се изважда и се оставя да изстине. Обръща се напълно изстинал преди сервиране.
По жеание при сервиране може да се гарнира с топка ванилов сладолед или разбита сметана.

 

Be the first to like.

This entry was posted in Десерти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

CommentLuv badge